Slnečné počasie vylákalo dnes na Lomnický štít desiatky turistov

08.01.2006 Poprad

Tatranská Lomnica 7. januára (TASR) - V údolnej stanici kabínkovej lanovky v Tatranskej Lomnici, ale aj v cieľovej stanici na Skalnatom plese či Lomnickom št...
Tatranská Lomnica 7. januára (TASR) - V údolnej stanici kabínkovej lanovky v Tatranskej Lomnici, ale aj v cieľovej stanici na Skalnatom plese či Lomnickom štíte, sa dnes miešala ruština s poľštinou, maďarčinou i slovenčinou. Predĺžený víkend využili aj domáci lyžiari a turisti, hoci ich zastúpenie v národnostne pestrej klientele bolo skromnejšie. Prevládali Rusi, Ukrajinci a Poliaci.

Záujem o služby lanovky bol značný. Lyžiari smerovali do Lomnického sedla, kde sa nová lyžiarska sezóna rozbehla 2. januára. Peší turisti využili dnešné slnečné počasie a vyviezli sa na Lomnický štít, odkiaľ sa im naskytol nevšedný pohľad nielen na okolité tatranské končiare, ale aj široké okolie.    Tatranské lanové dráhy (TLD) oficiálne otvorili novú zimnú lyžiarsku a turistickú sezónu 23. decembra. Pre návštevníkov pripravili viacero noviniek. Motorizovaní lyžiari si pochvaľujú najmä bezplatné mestské parkoviská v lyžiarskych strediskách, ktoré prevádzkujú 1. tatranská (Štrbské Pleso) a TLD (Tatranská Lomnica, Starý Smokovec). Ostatní môžu využívať služby skibusu, ktorý prevádzkujú TLD na trase z Tatranskej Kotliny do Starého Smokovca cez Veľkú Lomnicu a Starú Lesnú.
 

Vyberte región

mark